2011 Citroen DS4

Otomobil dünyasında yeni bir sınıf açması beklenen Citroen’in son premium aracı DS4 resmi olarak tanıtıldı. Citroen yeni modeli için MULTI-TALENTED yani ÇOK-YETENEKLİ ifadesini kullandı.

Citroen’in yeni DS serisinin ikinci modeli olma niteliği taşıyan DS4 eşsiz, çekici, yenilikçi, seçkin ve çok yönlü bir tasarımın ürünü. Citroen’in cesur tasarım anlayışını en iyi ifade eden modellerden olan DS4, en az tasarımı kadar yetenekleri ile de göz dolduracak.

DS4 dinamik ve coupe benzeri bir tasarıma sahip. Hafif yüksek yapısı, gergin ve kaslı tasarımı ile öne çıkan araç 4.27 metre uzunluğa, 1.81 m genişliğe ve 1.53 m yüksekliğe sahip.

Citroen’in tabiri ile 2+2 kapı düzenine sahip aracın arka kapıları çok iyi şekilde saklanmış. Kapı kolu cam hizasında bulunan arka kapılar DS4′ün coupe benzeri tasarımını güçlendiriyor. Arka kısımda 3 yetişkin için yeterli genişliğe sahip koltuklar yer alırkan 370 litrelik bagaj bulunuyor.

Citroen DS4 en az dışı kadar iç tasarımı ile de adından sıkça söz ettirecek. Tamamen sürücü odaklı kokpit deri kaplamadan oluşturulmuş. Ayrıca kabin içinde bolca kromajla aksama yer verilmiş.

DS4, 5 farklı motor seçeneğine sahip olacak. Bunların ikisi HDi dizel, üçü benzinli motorlar. Yeni 200 beygirlik benzinli motor da dahil olmak üzere tüm motor seçenekleri ekolojik açıdan hassas bir karakterde. e-HDi dizel motor daha düşük CO2 salınımı ile en dikkat çekici motor seçeneği.

DS4 ilk kez 2010 Paris Motor Show’da tanıtılacak. 2011 yılında ise satışına başlanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir