2011 Model SAAB 9-4X Arabası

2010 yılına veda vakti yaklaştıkça otomobil üreticileri 2011 model arabalarını birer birer tanıtıyorlar. Bu tanıtımlardan birisinide SAAB yeni modeli olan 9-4X’in tanıtımını gerçekleştirdi. SAAB’ın ilk crossover modeli olma özelliğini taşıyan araba, ilk olarak 2088 Detroit otomobil fuarında konsept olarak tanıtılmıştı. SAAB bunun sinyallerini vermişti, bizde bu sinyalleri sizlerle paylaşmıştık.

Tüm SAAB modellerinde görmeye alıştığımız güçlü tasarım çizgisini bu modelde de görmek mümkün. Yeni SAAB 9-4X modelinde en çok ilgili arabanın iç mekanı çekiyor. Uçaklardan esinlenerek tasarlanan orta konsol seyehat edenlerin kendilerini ayrıcalıklı hissetmelerini sağlıyor. Bu konsola donanım seviyesine göre siyah plastiğin yanı sıra ahşap veya karbon fiber görünümlü seçeneklerde de sahip olmak mümkün.

2011 model SAAB 9-4X standart olarak dört tekerden çekiş sistemi ve iki farklı motor seçeneği ile satış noktalarındaki yerini alacak. Birinci motor seçeneği 3.0 litrelik V6 motor, 265 beygir gücünde ve 0-100 km/s hıza ulaşımı 9 saniye sürüyor. İkinci seçenek ise daha fazla performans isteyenler için turbo beslemeye sahip seçenek. 2.8 litrelik V6 motora sahip, 300 beygir gücünde ve 400 Nm tork üretebiliyor, 0-100 km/s hıza erişimini 8.3 saniyede tamamalıyor.

Yeni SAAB 9-4X, 2011 yılı mayıs ayında düzenlenecek olan Los Angeles Otomobil Fuarında tanıtılacak ve ardından satışına geçilecek. Arabanın tüm donanım paketleri ve fiyat alternatifleri o tarihde belli olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir