2011 Model Ford Focus 2011 Model

Ford, geçtiğimiz günlerde Focus ST modelini tanıtmıştı. Bu model tanıtıldığın da, Ford’un tasarım çizgisinde yapacağı değişiklikler üzerinde fikir yürütebiliniyordu. Aradan çok ta zaman geçmeden Ford, sevilen modeli Focus’un 2011 model olarak piyasaya sürülecek versiyonlarını tanıttı.

Ford yetkililerinden Derrick Kuzak, yaptığı açıklama da Focus’un sedan, hatchback, ve wagon versiyonları ile hemen herkese hitap eden bir model olduğunun altını çizdi. Ayrıca yaptığı açıklamadaarabalarını tasarlarken spor ve dinamik görünüme sahip olması ve pratik kullanımının olması için çalıştıklarını belirtti.

Yeni Ford Focus’lar da mevcut versiyonlar gibi oldukça geniş bir motor yelpazesine sahipler. 1.6 litrelik EcoBoost motor bunlardan bir tanesi. Yeni Ford Focus bu motor ile 150 beygir gücünde ve 180 beygir gücünde iki alternatif ile satılacak. 1.6 litrelik Duratec Ti-VCT motor diğer benzinli seçenek. Bu motor da iki farklı güç alternatifine sahip. Bunlardan biri 105 beygir gücündeki seçenek diğeri ise 125 beygir gücündeki seçenek. Daha güçlü bir Focus isteyenler içinde 2.0 litrelik 160 beygir gücündeki DI Ti-VCT seçeneği yer alıyor. Yeni Ford Focus’da ayrıca iki farklı dizel seçenekte yer alıyor. Birincisi 1.6 litrelik Duratorq TDCi seçeneği. Bu seçenek 95 ve 115 beygirlik iki farklı güç alternatifine sahip. Diğer dizel motor yapısı ise 2.0 litrelik Duratorq TDCi. Bu seçenek ile Focus, 155, 140, 163 beygir güçlerindeki üç farklı alternatif ile satılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir