2011 Model Yeni Hyundai Sonata / i40 2011 Model

Geçtiğimiz günlerde yeni Hyundai Sonata / i40 ‘ın fabrikada çekilen görüntülerini yayınlamıştık. Şimdi ise bu resmi görüntüler son noktayı koyuyor.

Bugün yayınlanan bu resmi fotoğraflardan da anlaşılıyor ki Yeni Hyundai Sonata / i40 aynen Mazda 6 ve Volkswagen Passat tarzı tasarım diline sahip. 4 kapılı bir coupe aracın stili yeni Koreli ‘nin en büyük kozu olacak. Yeni Sonata ‘nın (değişecek adıyla i40) ızgarası yeni Tucson / ix35 ‘in ızgarası ile büyük benzerlik taşıyor.

yeni hyundai i40 sonata

*****

Yeni Hyundai Sonata ‘nın boyutları belirgin bir şekilde büyümüş görünüyor.

Bu büyük aracı sırtlayacak benzinli ve dizel motorlar ise bir hayli güçlü olacak. Yeni Sonata ‘nın benzinli motorları 4 silindirli 2.0 litre ve 3.3 litrelik bir V6 olurken dizel seçeneği ise 197 beygir gücünde, 435 tork üreten 2.2-litrelik R-Tipi motor olacak.

yeni hyundai i40 sonata

Bu motorlar ile Honda Accord ve Toyota Camry ile rekabet edecek 2011 model yeni nesil Hyundai Sonata ‘da büyük TAU V8 motor ise şimdilik söz konusu değil.

yeni hyundai i40 sonata

Dış tasarımın yanı sıra iç mekan fotoğraflarında gösterge tablosu ve merkezde konumlanan kontrollerin Volvo araçlarına benzerliği dikkat çekiyor.

yeni hyundai i40 sonata

İlk olarak Güney Kore için Mayıs 2010 ‘da satışa sunulacak yeni nesil Hyundai Sonata Avrupa için ise aynı yılın son çeyreğinde kullanıcıyla buluşacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir