2011 Model Yeni Nissan Micra 2011 Model

Yeni Nissan Micra 80. Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’ nda tanıtıldı.

Küçük otomobil mühendisliğinde tam anlamıyla yeni standartlar yaratacak olan dördüncü jenerasyon Yeni Micra Cenevre Motor Show’da tanıtıldı. Avrupa, Japonya ve diğer pazarlarda büyük bir övgü ve başarı kazanan Micra, güvenilir, şık, erişilebilir bir kompakt otomobil olması sebebiyle geniş bir müşteri yelpazesinin beğenisini kazandı. Bu nedenle Yeni Micra 160 ülkede satılmak için yeniden tasarlandı.

Yeni Motorlar ve CVT

Avrupa’ da satılacak Yeni Micra’ da iki moıtor seçeneği bulunacak. Araçta, Nissan’ ın yeni nesil 1.2lt. benzinli motoru görev alacak. Bu motor Note ve Qashqai’ de kullanılan 4 silindirli versiyon baz alınarak yeniden geliştirildi. Yeni motor sübap zamanlama kontrolünü de bünyesinde barındıracak. 80 PS güç üretecek olan bu motor 108Nm tork üretim değerine sahip olacak. Sadece 115g/km’ lik bir CO2 emisyon salınımı yapacak.

yeni nissan micra 2011 new

Bu motora ek olarak Nissan, 1.2 lt hacminde 98PS’ lik güç ve 142Nm tork üretim değerine sahip supercharged bir motoru daha kullanıcıların beğenisine sunacak. Bu motorsa sadece 95g/km’ lik bir emisyon değeriyle salınım yapacak. Stop-start sisteminin de standart sunulacağı bu versiyonda bu sistem sayesinde %6 daha düşük emisyon değeri yakalanmış olacak.

yeni nissan micra 2011 new

Her iki motor da manuel ve CVT şanzıman seçeneklerine sahip olacak. Büyük bir dişli çarkın içinde dönen küçük alt dişli sisteminin sayesinde vites sistemi daha geniş vites oranlarına sahip olacak. CVT şanzıman ise önceki CVT şanzıman sistemlerinden %10 daha hafif olacak. Geniş vites oranları sayesinde 1.2 lt’ lik bu motor 1.0lt yakıt ekonomisi sunarken, çevik bir hızlanmayı da beraberinde getirecek.

yeni nissan micra 2011 new

Nissan’ ın V platrom dizaynı ile maksimum bagaj alanı ve geniş iç hacim sağlanırken, yeni süspansiyon sisytemiyle de daha iyi bir yol tutuş sağlanacak.

Konfor ve Fonksiyonellik

Yeni Micra sınıfının ötesindeki 4.5m’ lik dönme yarıçpı, düşük emisyon değerleri ve kolay park edilebilme özellikleri ile göz dolduracak.

Yeni Micra’ daki geri park sensörü ise sahip olduğu amatör, normal ve expert modları ile 3 farklı sürüş tipine hitap edecek. Rakiplerinden bu beznzersiz özelliği ile ayrılacak olan Yeni Micra’ da şehir yaşantısı böylece daha kolay hale gelecek.

yeni nissan micra 2011 new

Yeni Micra’ da akıllı anahtar, cam tavan, otomatik ön silecekler, hıza duyarlı ses sistemi, Nissan Connect multi medya paketi, start-stop düğmesi, fonksiyonel yol bilgisayarı ve hıza duyarlı kapı kilitleme sistemleri gibi özellikler sunulacak.

Güvenlik

Yeni Micra, araca gelebilecek darbelere karşı maksimum korumayı sağlamak için yeniden dizayn edildi. Araç, önden gelebilecek darbeleri absorbe edebilmek ve darbe enerjisini iç kabine gelmeden dağıtmak için buruşarak katlanan dış gövdesi ile maksimum koruma sağlıyor. Yeni Micra’ da ABS, ön, yan ve perde havayastıkları, ESP ve aktif gergi emniyet kemerleri gibi aktif ve pasif güvenlik sistemleri sunulacak.

yeni nissan micra 2011 new

Nissan Avrupa’ nın Satış ve Pazarlama’ dan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Simon Thomas: “ Yeni Micra’ nın Avrupa’ da bir referans otomobili olmaya devam edeceğini, benzersiz tasarımı, kompakt dış boyutları, geniş iç hacmi, kullanıcı dostu özellikleri, küçük ve enerjik motorlarıyla da dödüncü jenerasyon yeni Micra’ nın ikon olma özelliğini güçlendirerek yoluna devam edeceğini açıkladı.

yeni nissan micra 2011 new

Yeni Micra Mart ayında Tayland’ da ve Avrupa’ da ise sonbaharda satışa sunulacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir